Les våre siste nyheter

  • Knowledge and Insights
  Pust ut - det går mot sommer!
  18-06-2024

  Vi reiser mer enn noen gang. Til tross for at et urolig verdensbilde, lav kronekurs, høy inflasjon, streik og endringer i folks privatøkonomi skulle tilsi det motsatte, er vi nordmenn gode på å finne pusterommene, pakke koffertene og ta oss ut i verden. At verden ikke er helt som før, gjør også at vi må tenke litt nytt rundt hvordan vi reiser. Under får du de små rådene som kan gjøre de store forskjellene. 

  Les mer
  • Knowledge and Insights
  Sommeren er nær - reisetipsene er her!
  22-06-2022

  Sommerferien er her, og vi står ovenfor tidens reisesommer. Vi gir deg nyttige tips til hva du bør tenke på før du reiser, samt en kort oversikt over hva som dekkes med AIG G+ reiseforsikring om et uhell skulle skje.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Skal du reise i desember? Dette bør du være oppmerksom på!
  29-11-2019

  Julen står for døren, og vi kommer til å reise mer enn noen gang. Spesielt øker antall utenlandsreiser. Dessverre kommer ikke denne ferien til å bli helt som planlagt for mange reiseglade nordmenn. Desember byr nemlig på mer reisetrøbbel enn ellers. Hos AIG ser vi at i desember øker antall skader knyttet til forsinkelse sammenliknet med resten av året. Årsaken? Mye folk og ustabilt vær.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  M&A rapport fra AIG
  28-11-2019

  Antallet globale virksomheter som fusjonerer øker stadig. For å minske risikoen under en slik transaksjon kan en M&A forsikring, som tilbys både kjøper og selger, være en løsning. Taxing Time for M&A Insurance, den fjerde rapporten fra «AIG’s M&A Claims Intelligent Series», viser at frekvensen og omfanget av skader innenfor M&A har økt av ulike grunner

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Vi har implementert Touch og Face ID i AIG Travel Assistance appen
  02-11-2019

  Som et ekstra sikkerhetstiltak har vi inkludert Touch og Face ID i AIG Travel Assistance appen. Skulle du være uheldig å miste eller bli frastjålet din enhet, trenger du ikke bekymre deg for at uvedkommende får tilgang til din AIG Travel Assistance konto.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Menneskelige feil – en større trussel for datasikkerheten enn du kanskje tror
  14-10-2019

  Menneskelige feil fortsetter å utgjøre en av de største truslene når det gjelder datasikkerhet. I følge årets rapport på datasikkerhet fra AIG har andelen av forsikringskrav som skyldes menneskelige feil doblet seg fra syv til 14%. Ikke uten grunn står informasjonssikkerhetsopplæring på agendaen under Nasjonal sikkerhetsmåned, koordinert av Norsk senter for informasjonssikkerhet (NorSIS).

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Ledere er mest utsatt for hacking. Slik lures de.
  07-09-2019

  Ifølge AIG sin siste rapport om cybersikkerhet, har Business Email Compromise (BEC) nå blitt den vanligste årsaken til sikkerhetsbrudd, og tatt tronen fra ransomware.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Cyberforsikring: GDPR og direktørsvindel fører til betydelig økning i antall skadesaker
  27-08-2019

  I den siste rapporten om cyberskader har Business email compromise (BEC), eller direktørsvindel blitt den vanligste årsaken til et sikkerhetsbrudd i Europa, og tatt over tronen fra ransomware.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Slik sikrer du bedriften mot dataangrep
  16-06-2019

  Høsten 2018 ble mørketallsundersøkelsen* publisert. Den viser at vi fremdeles har mye å hente når det gjelder utdanning og kompetanse innen IT-sikkerhet. Et positivt funn er derimot at bedrifter som har gode styringssystemer og jobber med forebyggende sikkerhetsarbeid, høster frukter av sitt systematiske arbeid.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Ta kontroll over cyberrisikoen
  15-05-2019

  Cyberkriminalitet er et problem som krever kontinuerlig oppmerksomhet for å forebygge finansielle konsekvenser, såvel som skade på omdømmet. Hvordan skal ledelsen og styret lykkes med å beskytte sin virksomhet?

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Økning i antall krav fra ansatte (EPLI)
  25-03-2019

  I løpet av de siste årene har AIG sett en betraktelig økning i antall rapporterte krav fra ansatte. Dette gjelder særlig i USA, der spesielt statene California, New York og New Jersey utpeker seg, men det er også en økning i krav fra ansatte i Europa. Som et eksempel ser man at saker i forbindelse med seksuell trakassering har skutt i været.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Økende risiko for gruppesøksmål i USA mot nordiske børsnoterte selskap
  26-02-2019

  Omkring 30 norske selskap har i tillegg til å være notert på Oslo Børs, såkalte American Depository Receipts (ADRs). Hensikten med ADR er å få tilgang til kapital i det amerikanske markedet gjennom å gjøre aksjen tilgjengelig for amerikanske investorer.

  les mer