Les våre siste nyheter

  • Knowledge and Insights
  Skal du reise i desember? Dette bør du være oppmerksom på!
  29-11-2019

  Julen står for døren, og vi kommer til å reise mer enn noen gang. Spesielt øker antall utenlandsreiser. Dessverre kommer ikke denne ferien til å bli helt som planlagt for mange reiseglade nordmenn. Desember byr nemlig på mer reisetrøbbel enn ellers. Hos AIG ser vi at i desember øker antall skader knyttet til forsinkelse sammenliknet med resten av året. Årsaken? Mye folk og ustabilt vær.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  M&A rapport fra AIG
  28-11-2019

  Antallet globale virksomheter som fusjonerer øker stadig. For å minske risikoen under en slik transaksjon kan en M&A forsikring, som tilbys både kjøper og selger, være en løsning. Taxing Time for M&A Insurance, den fjerde rapporten fra «AIG’s M&A Claims Intelligent Series», viser at frekvensen og omfanget av skader innenfor M&A har økt av ulike grunner

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Vi har implementert Touch og Face ID i AIG Travel Assistance appen
  02-11-2019

  Som et ekstra sikkerhetstiltak har vi inkludert Touch og Face ID i AIG Travel Assistance appen. Skulle du være uheldig å miste eller bli frastjålet din enhet, trenger du ikke bekymre deg for at uvedkommende får tilgang til din AIG Travel Assistance konto.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Menneskelige feil – en større trussel for datasikkerheten enn du kanskje tror
  14-10-2019

  Menneskelige feil fortsetter å utgjøre en av de største truslene når det gjelder datasikkerhet. I følge årets rapport på datasikkerhet fra AIG har andelen av forsikringskrav som skyldes menneskelige feil doblet seg fra syv til 14%. Ikke uten grunn står informasjonssikkerhetsopplæring på agendaen under Nasjonal sikkerhetsmåned, koordinert av Norsk senter for informasjonssikkerhet (NorSIS).

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Ledere er mest utsatt for hacking. Slik lures de.
  07-09-2019

  Ifølge AIG sin siste rapport om cybersikkerhet, har Business Email Compromise (BEC) nå blitt den vanligste årsaken til sikkerhetsbrudd, og tatt tronen fra ransomware.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Cyberforsikring: GDPR og direktørsvindel fører til betydelig økning i antall skadesaker
  27-08-2019

  I den siste rapporten om cyberskader har Business email compromise (BEC), eller direktørsvindel blitt den vanligste årsaken til et sikkerhetsbrudd i Europa, og tatt over tronen fra ransomware.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Slik sikrer du bedriften mot dataangrep
  16-06-2019

  Høsten 2018 ble mørketallsundersøkelsen* publisert. Den viser at vi fremdeles har mye å hente når det gjelder utdanning og kompetanse innen IT-sikkerhet. Et positivt funn er derimot at bedrifter som har gode styringssystemer og jobber med forebyggende sikkerhetsarbeid, høster frukter av sitt systematiske arbeid.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Ta kontroll over cyberrisikoen
  15-05-2019

  Cyberkriminalitet er et problem som krever kontinuerlig oppmerksomhet for å forebygge finansielle konsekvenser, såvel som skade på omdømmet. Hvordan skal ledelsen og styret lykkes med å beskytte sin virksomhet?

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Økning i antall krav fra ansatte (EPLI)
  25-03-2019

  I løpet av de siste årene har AIG sett en betraktelig økning i antall rapporterte krav fra ansatte. Dette gjelder særlig i USA, der spesielt statene California, New York og New Jersey utpeker seg, men det er også en økning i krav fra ansatte i Europa. Som et eksempel ser man at saker i forbindelse med seksuell trakassering har skutt i været.

  les mer
  • Knowledge and Insights
  Økende risiko for gruppesøksmål i USA mot nordiske børsnoterte selskap
  26-02-2019

  Omkring 30 norske selskap har i tillegg til å være notert på Oslo Børs, såkalte American Depository Receipts (ADRs). Hensikten med ADR er å få tilgang til kapital i det amerikanske markedet gjennom å gjøre aksjen tilgjengelig for amerikanske investorer.

  les mer