COVID-19 og reiseforsikring

Under finner du nyttig informasjon hva du burde tenke på før du reiser, samt en kort oversikt over hva som dekkes med
G+ reiseforsikring om et uhell skulle skje.

Hva dekker reiseforsikringen?

Uansett hvor og hvordan du velger å feriere i sommer, så har du gyldig reiseforsikring på reiser i hele verden uavhengig om et land er markert rødt på FHI sitt kart. G+ reiseforsikring gjelder som vanlig, uavhengig om du er vaksinert eller ikke. Det er fortsatt begrensninger i avbestillingsdekningen for reiser til røde land. For detaljert oversikt over hva din G+ reiseforsikring dekker, se ditt forsikringsbevis.

Vær oppmerksom på at G+ reiseforsikring ikke dekker merutgifter i forbindelse med innreisekarantene til Norge og innreisenekt, samt karanteneplikt som følge av utenlandske myndigheters retningslinjer.

Nyttig informasjon og tips til før du skal ut å reise

I videoen under oppsummerer Anna hva du bør tenke på før du reiser.

 

 

 

 

 

  • Øyeblikkelig medisinsk assistanse i utlandet - Har du behov for øyeblikkelig medisinske assistanse i utlandet, kontakt SOS International alarmsentral på tlf +45 38 48 92 50.
  • Er du i utlandet og har behov for hjelp av myndighetene -kontakt nærmeste utenriksstasjon eller Utenriksdepartementet (UD) på+ 47 23 95 00 00 eller per e-post UDops@mfa.no
  •  Skal du  på reise i utlandet, oppfordre vi deg  til å holde deg oppdatert på  Utenriksdepartementets reiseråd

Dersom reisen blir kansellert, har du krav på full refusjon fra reisearrangør. Ta først kontakt med reisearrangør (flyselskap el.l.) for å undersøke hva du eventuelt får refundert før du melder saken til oss. Vi kan ikke behandle din sak før dette er avklart. 

Reiseforsikring dekker avbestilling som gjøres tidligst 7 dager før avreisedato så lenge UD og Folkehelseinstituttet fraråder reiser til landet/området for våre bedriftskunder med Group+ forsikringsavtale. Dette gjelder avbestillinger etter at reiserådet ble innført og fortsatt er i kraft, dersom reisen er bestilt før reiserådet ble innført.

Vi vil gjerne at du avventer frem til avreisedato før du avbestiller reisen for å avklare om reisearrangør kansellerer din reise. Undersøk med reisearrangør på avreisedagen om reisen din blir kansellert.

Det er kun utgiftene som ikke refunderes av flyselskap, reisearrangører, hotell og lignende som dekkes av forsikringen i henhold til gjeldende vilkår.

Du må innhente dokumentasjon fra den du kjøpte reisen fra. Dette kan være reisearrangøren, flyselskapet eller hotellet dersom du har kjøpt reise og opphold separat. Du må kunne dokumentere hvilke utgifter du sitter igjen med selv.

Vi anbefaler at du alltid følger Utenriksdepartementets reiseråd. Velger du å reise på tross av reiserådene, må du være forberedt på at enkelte hendelser som følge av koronaviruset ikke vil bli dekket av reiseforsikringen.

Reiser du for eksempel til et område hvor det er påvist smitte, vil evakuering ikke bli dekket. Dette fordi situasjonen var kjent før avreise.

For alle andre hendelser gjelder forsikringen som normalt, med unntak av begrensninger i avbestillingsdekningen for reiser til røde land.

  • Vi har utvidet vår G+ reiseforsikring til å dekke avbestillinger, dersom du havner i karantene på grunn av smittesporing eller pålegg fra offentlige helsemyndigheter.
  • Du må kunne dokumentere at du har blitt testet og at du må være i karantene.